Araştırma, Proje ve Yayınlarım

Hakkımda...

Gıda;

Kefir, yoğurt, sütün plastik ambalajda saklanması, yöresel yoğurdun fiziksel ve kimyasal özellikleri insan sağlığı üzerine etkileri, dondurulmuş gıdaların raf ömrü, dondurma ve çözme yöntemleri, kurutma yöntemi ile gıdaların saklanması ve besin değerlerinin korunması, bakliyat çimlerinin besin değerleri ve kullanımı, çimlendirme yöntemleri,  Türkiye’de limon tozu kullanımı ve ülkede üretimi, Süttozu ve Süttozu kullanımı, Pastörize Yumurta, Kremada stabilazatör kullanımı konularında yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış bilimsel araştırma ve makaleleri vardır.  Ayrıca; Gıda Kodeksinin yenilenmesi projeleri ve Maya fabrikası kurulumu projeleri  hazırlanarak yönetilmiştir. Araştırma ve Projeler, ulusal ve uluslarası,  sektörleri ve konuları ile ilgili  mecralarda yayınlanmıştır.

  • Process Design of Kefir,  Physical, Chemical and Microbiological Properties of Kefir (Kefir Üretim Projesi)
  • Physical, Chemical and Microbiological Properties of Packaged Yoghurt &Reginal Yoghurt (ilk ve en kapsamlı araştırma)
  • Food Poisoning and Food Hygiene
  • The importance of processing control in hygienic food manufacture
  • Applications of food biotechnology
  • Shelf Life of Frozen Fruits and Vegetables (Türkiye’de yapılan ilk araştırmalardan biri)
  • Bakliyat çimlerinin besin değerleri ve kullanımı, çimlendirme yöntemleri
  • Pastörize Yumurta Kullanımı
  • Kremada stabilazatör kullanımı
  • Kurutma yöntemi ile gıdaların saklanması ve besin değerlerinin korunması
  • Sütün plastik ambalajda saklanması
  • Türkiye Süttozu Pazarı ve kullanımı ( Türkiye'de bu konuda yapılan ilk araştırma)
  • Bebek Maması özellikleri, üretim teknikleri, kullanımı, pazar payı
  • Türkiye’de limon tozu kullanımı ve ülkede üretimi

 

Marka-Kurumsallaşma-Pazarlama-Satış

  • Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma
  • Reorganizasyon
  • Sürdürülebilir Büyüme
  • Kurumsal İletişim Neden Önemli?
  • Markalaşma
  • Marka İletişimi nedir? Neden önemlidir?
  • Satış Teknikleri
  • Pazarlama Stratejileri
  • Dünya Nereye Gidiyor?
  • Pazarlama Bu Değil
  • Neden Love Mark ve MIT Mark yaratamıyoruz?
  • Neden Dünya Markamız Yok?
  • Marka Şehirler, Marka Şehirler Yaratamıyoruz …
  • Pazarlamada ‘Yerel Mecraların Kullanımı’

Basın

  • HaberHayat Dergisi, Aylık, süreli yayın, Genel Yayın Yönetmenliği ve Editörlüğü (Nisan 2013-)

 

 

Hülya Çakıcı Hacıoğlu

Kalemim mutlu, kalemim umutlu, gözlerim buğulu, gözlerim ışıltılı, kalbim mutluluk dolu... İçimde vefaya, güzele, iyiliğe, dostluğa karşı ümitler...

Yeni Normal Dönemde Pazarlama, İletişim ve Sosyal Marka
hulyahacioglu@hulyahacioglu.com.tr



2024 © Hülya Çakıcı Hacıoğlu