Her zamankinden daha çok ''Milli Ekonominin Temeli Tarımdır''

Her zamankinden daha çok “Milli Ekonominin Temeli Tarımdır”
 
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi"
Bugünlerde küresel bir salgınla uğraşırken daha iyi anlıyoruz sanırım Kanuni Sultan Süleyman’ın ne demek istediğini.
Can derdine düşmüş şaşkın sessiz bir bekleyiş içerisinde virüsten nasıl korunuz, virüsten korunduk diyelim nasıl geçiniriz, nasıl bir gelecek bizi bekliyor endişelerini taşıyoruz.
Hayallerimiz, planlarımız hedeflerimiz önceliklerimiz değişti hayatımız alt üst oldu,küresel dünya kendi içine döndü ,sınırlar çizildi  evimizde bile duvarlar örüldü bir anda.
Dün başka başka stratejiler belirlerken alabildiğince güç savaşları yaşanırken bugün aynı insanların aynı sokakta bile hareketliliği durma noktasına geldi ihracat kapıları kapandı, tedarik zincirleri kırıldı,turizm bitti.
Bir taraftan hastaların tedavileri bir taraftan hastalığın yayılmaması için gece gündüz çalışan sağlıkçılar, ilaç aşı bulmak için uğraşan bilim insanları,diğer taraftan ürün yetiştirmek için mesailerini arttıran gıda üreticileri ve hizmet sektörleri canla başla her zamankinden çok daha fazla çalışmaya başladı.
Salgın bir süre daha bu hızla devam ederse, gıda kaynaklarında tehlike çanları çalar mı? Paranın önemi kalmaz küreselleşen dünyada alışveriş doğalgaz petrol vb karşılığında buğday,un, domates soğan vb. ilk çağlardaki gibi takas yöntemine gidilir mi? Bilemiyorum, bunlar kötü senaryolar umarım gerçekleşmez.
Biz ülke olarak şanslıyız var olan tarım potansiyelimizi kullanır üretime yönelir kendi kendimize yeter hatta dünyaya da göndeririz.  Yeter ki fırsatları görelim iyi değerlendirelim, yeter ki doğru stratejiler geliştirelim, doğru adımlar atalım, en iyisi için dua edelim en kötü senaryolara hazırlıklı olalım.
Her zamankinden daha çok Atatürk’ün dediği gibi “Milli Ekonominin Temeli Tarımdır” diyelim. 
Hülya Çakıcı Hacıoğlu

Kalemim mutlu, kalemim umutlu, gözlerim buğulu, gözlerim ışıltılı, kalbim mutluluk dolu... İçimde vefaya, güzele, iyiliğe, dostluğa karşı ümitler...

Yeni Normal Dönemde Pazarlama, İletişim ve Sosyal Marka
hulyahacioglu@hulyahacioglu.com.tr



2024 © Hülya Çakıcı Hacıoğlu